Пет законопроекта за турските имена в дневния ред на парламента

Пет законопроекта за турските имена в дневния ред на парламента
A A+ A++ A

Случаи, при които български граждани с турски имена срещат трудности, останали от т.нар. възродителен процес, се уреждат с промени в закона за гражданската регистрация. Темата е в дневния ред на днешното пленарно заседание на парламента.

Депутатите ще гледат пет отделни законопроекта - два на ДПС и по един на БСП, на Реформаторския блок и на Министерския съвет.

ДПС предлага посмъртно връщане на турските имена за починали граждани, които не са имали възможност да си възстановят имената, докато са били живи. Законопроектите на БСП и Реформаторския блок са насочени срещу изборния туризъм и имат за цел да пресекат възможноста на един адрес да се регистрират десетки граждани.

Парламентът ще разгледа и промени в Закона за Българската народна банка, внесени от Менда Стоянова. Поправките предвиждат при избор на нов гуверньор на БНБ той да започва нов мандат, а не да довършва мандата на стария гуверньор.

Четири законопроекта за промени в Закона за семействите помощи предлагат от "Атака", БДЦ, Патриотичния фронт и Министерския съвет, както и поправки в Наказателния кодекс и Гражданския процесуален кодекс.

В проектопрограмата за тази седмица е предвидено и закриването на Националната служба по зърното, срещу което опозицията в лицето на БСП остро възразява.

#Парламент #имена #Възродителен процес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници