Първият смартфон на Kodak вече се продава в Европа

Първият смартфон на Kodak вече се продава в Европа
A A+ A++ A

Анонсиран през януари на CES 2015, първият смартфон с бранда Kodak вече е достъпен на пазара, макар и не във Великобритания, където първоначално се очакваше да бъде пазарният му дебют. Наречен Kodak IM5, телефонът се предлага в Холандия, където цената му е 280 евро без операторски договор или безплатно с договор към разнообразни местни оператори.

Произведен за Kodak от британската компания Bullitt Group (която прави и заздравените смартфони CAT), IM5 използва Android KitKat, но би трябвало да получи обновление до Lollipop в някакъв бъдещ момент. Новият телефон се доставя с опростен интерфейс от Kodak, като е ориентиран към клиенти, които търсят "смартфон, по-лесен за употреба от това, което използват в момента".

Kodak IM5 включва 5” дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела, 5MP предна и 13MP основна камера и "уникален софтуер за управление на изображения". Сред останалите технически характеристики присъстват осемядрен процесор MediaTek с тактова честота 1.7 GHz, 1 GB RAM, 8 GB разширяема вградена памет и батерия с капацитет 2100 mAh. През януари Kodak заявиха, че IM5 ще се продава в цял свят, така че вероятно в близко бъдеще той ще се появи и на други пазари.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници