Huawei оборудва класната стая на бъдещето

Huawei оборудва класната стая на бъдещето
A A+ A++ A

Българското подразделение на Huawei си партнира с Министерството на образованието в изграждането на проекти за модернизиране на образованието (изпълнява Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката, 2014-2020 г.) и сред първите стъпки е изграждането на класни стаи, снабдени с модерно оборудване, използващо облачни технологии. Първото такова решение беше открито в столичното 74-о СОУ „Гоце Делчев”, което залага на иновативно терминално решение, работещо в облачна среда. Следващата подобна стая ще бъде в сградата на СОУ за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ” в Русе.

В системата се ползват терминали на Huawei с платформа Windows Embedded, които се свързват с локален сървър пак на китайската компания. Той осигурява необходимата изчислителна мощ и пази данните в профилите на отделните ученици, така че контролирането на учебния процес от страна на преподавателите става много по-лесно. Ползите от подобно решение са многобройни – електронни учебници, мултимедийни уроци, интерактивно обучение и образователни портали са само част от предимствата. Компанията смята, че с подобно оборудване ще се подобрят многократно учебните условия в изолираните райони в страната и ще им бъде даден равен достъп до образователни ресурси, а освен това учениците ще оставят тежките раници и ще бъдат стимулирани да погледнат на образованието като на интересно и забавно занимание. 

Инфраструктурата, която работи в облачна среда, има изключително дълъг живот (над 5 г. при терминалите, в сравнение с 2 г, при персоналните компютри) и обещава да намали със 70% разходите за електроенергия. В същото време разходите за поддръжка също са много по-малки, тъй като не е необходимо наличието на ИТ специалисти или договори с външни фирми за поддръжка на компютри в училищата. Над 80% от големите организации в света преминават към подобен тип инфраструктура, включително частни компании и общински администрации, а според Huawei подобни решения в сферата на образованието компанията е реализирала в над 80 държави по света.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници