Борисов: Като пожарникар ви казвам - не си играйте с огъня

Борисов: Като пожарникар ви казвам - не си играйте с огъня
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова да се внимава, когато става въпрос за етнически конфликт. Той онагледи ситуацията, като използва метафора и опита си като пожарникар.

"Лесно става, трудно се гаси, като пожарникар ви го казвам. Много лесно се говори и се предизвиква етнически конфликт винаги, предупреждавам за него", добави Борисов. Той заяви, че ще се ограничи до тук с призива – "дано да са го разбрали тези, които си играят с огъня". Това заяви Борисов след среща с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, съобщава БГНЕС.

Той призова всички да бъдат по-внимателни, когато си играят с огъня. "На базата на стабилността в България и огромната нестабилност в региона, всички трябва да пазим нашето чердже, да не си го запалим, посочи премиерът.

В същото време стана ясно, че европейският комисар по регионална политика Корина Крецу съобщи, че ЕК е одобрила ОП "Регионално развитие" и ОП "Околна среда" 2014-2020 г.

"Впечатлена съм от работата на българските власти за програмен период 2007-2013 г. Това е съвместно усилие и вече наблюдаваме резултати, тъй като вече усвояването на еврофондовете е над 75%", европейският комисар.

По думите й съвместните усилия дават реултати. "Преди 6 месеца нивото на усвояване за предишния програмен период беше около 60%. Успяхте да избегнете риска от връщане на средства на стойност 250 млн. евро., но все още остава 1 млрд. и 800 хиляди до края на програмния период, но съм уверена, че на базата на решителността си ще направите всичко по силите си. Аз съм тук, за да ви подкрепям", увери еврокомисарят.

Тя посочи, че е провела много конструктивна среща с премиера Борисов по отношение на европейските структурни фондове и възможността, която те предоставят на България и гражданите. "За периода 2014-2020 г. ще има 7 нови оперативни програми на обща стойност 7, 6 млрд. евро. Инвестициите се насочват към ключови области, където да се създаде заетост, да се развият иновациите, да се насърчат младите, да се изгради бъдещето на държавата, инфраструктурни проекти, образованието и социалната структура", разясни Крецу.

#пожарникар #Бойко Борисов #етнически конфликт #огън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници