Нов патент показва, че Samsung мисли за сгъваем таблет

Нов патент показва, че Samsung мисли за сгъваем таблет
A A+ A++ A

Не е тайна, че технологиите за дисплеи са сред основните области, в които се концентрират изследователските усилия на екипите на Samsung през последните години. Вече сме виждали прототипи на гъвкави и сгъваеми дисплеи и два телефона от Samsung с извити дисплеи – Galaxy Note Edge и Galaxy S6 edge. От доста време се носят слухове, че фирмата работи върху сгъваеми устройства, които да могат да се преобразуват от мини таблети до доста по-големи модели чрез просто разгъване - подобно на книга. Тези слухове бяха подкрепяни неведнъж и от патентна документация, показваща илюстрации на такива устройства.

Въпреки че сме сигурни, че ще мине доста време, преди подобни устройства да бъдат готови за масово производство, по всичко изглежда, че Samsung имат повече от един патент за дизайн на такова устройство. Ако досега концепцията беше за таблет, наподобяващ книга, с двете половини на екрана, сгъващи се една срещу друга, новото изтичане на патентна документация демонстрира много по-футуристично изглеждащ дизайн. Според схемата става дума за сгъване на три части, оформящи цялостен гигантски екран.

Естествено, фактът, че такъв патент е регистриран, не означава, че непременно той ще бъде реализиран в близко бъдеще - или изобщо, тъй като неведнъж сме виждали патентовани идеи или джаджи, които така и не виждат бял свят. И все пак сме относително уверени, че Samsung сериозно работят в насоката на някакъв тип сгъваемо устройство.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници