Цветанов: Проблемите в МВР са натрупвани с години

Цветанов: Проблемите в МВР са натрупвани с години
Снимка: Нова
A A+ A++ A

През последните две години се взеха решения, които не знам дали бяха най-удачни за МВР. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия по повод протестния маратон на полицаите.

По думите му проблемите в системата на МВР са натрупвани с години и ако условията на труд на служителите на вътрешното министерство бъдат подобрени, няма да има напрежение.

"Ето например имаше една държавна фирма, която отговаряше за автомобилните номера и осигури колите за полицията, сега тази фирма е в частни ръце, това стана по времето на управлението на господин Йовчев", каза Цветан Цветанов.

"Полицаите полагаха много извънреден труд, който не се заплащаше", допълни той.

Цветанов посъветва вътрешния министър Румяна Бъчварова да определи свои заместници, и когато е необходимо и тя да участва, но по думите му не трябва да спира преговорният процес.

Според него диалогът между синдикатите и МВР трябва да се задълбочи.

Цветанов обяви, че е невъзможна управленска коалиция с ДПС.

Той поздрави Сергей Станишев за избора му за лидер на ПЕС. "Първо, защото е българин и второ, защото той ще направи така, че името на България да бъде произнасяно с достойнство", добави Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #протест #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници