Ново напрежение между Русия и Украйна: Яйца полетяха към посолствата им

Ново напрежение между Русия и Украйна: Яйца полетяха към посолствата им
Снимки: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Руска медия информира в събота сутрин, че около 100 души са хвърляли яйца по украинското посолство в Москва и че нападатели са счупили прозорци с тухли и бейзболни бухалки в консулството на Украйна в Ростов на Дон в Южна Русия.

РИА „Новости" съобщава, позовавайки се на украинското консулство в Ростов, че консулството може да бъде затворено за няколко дни, тъй като има много счупени прозорци и офис оборудване.

Украйна веднага протестира пред Русия след вандалски действия срещу украинското посолство в Москва и консулството в Ростов на Дон в нощта срещу събота. Само преди ден подобен протест отправи Русия към Украйна за нанасяне на щети върху руското консулство в Харков, съобщава Ройтерс.

„Ние настояваме руските власти незабавно да започнат мащабно разследване, стриктно да накажат отговорните и да компенсират за материалните щети", отбелязва се в съобщение на украинските власти.

В петък руското външно министерство публикува протестна нота с искане да се проведе разследване във връзка с нанесени щети върху руското консулство в Харков, след като вандали са хвърляли яйца и са рисували по сградата в четвъртък.

Атаките върху дипломатическите мисии подчертават продължаващото напрежение между двете страни.

#Москва #Украйна #Русия #Харков #Ростов на Дон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници