КЕВР: Потребителят не трябва да плаща заради НЕК и нечии бизнес интереси

КЕВР: Потребителят не трябва да плаща заради НЕК и нечии бизнес интереси
Иван Иванов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хора от бизнеса искат да се запази сегашното статукво и манипулират общественото мнение. Потребителите не са виновни за огромните задължения на НЕК и не трябва да плащат за управленски недомислици, коментира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов в студиото на Нова телевизия.

„Единствената цел на регулатора е да има справедливост при определянето на цената на електроенергията по отношение добавката „задължение към обществото”, заяви Иванов.

Повод за коментара е, че тази седмица се заговори за 20-процентно увеличение на цената на тока за индустрията чрез изравняването на така наречената такса „задължение към обществото” за бизнес и битовите потребители. Бизнесът пък заплаши с протести, а премиерът поиска да се отложи решението с един месец. Бившият министър на икономиката Делян Добрев обясни, че предстои приемането на наредба, която ще облекчи индустрията.

Иванов бе категоричен, че в цената на тока за индустрията ще скочи не с 20%, а с 2 на сто. Той подчерта, че е изготвен балансиран ценови модел, който да не ощетява нито битовите потребители, нито големите производители.

#Иван Иванов #Иванов #КЕВР #Комисията за енергийно и водно регулиране #цената на тока #тока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници