Oculus показа потребителската версия на очилата за виртуална реалност Rift

Oculus показа потребителската версия на очилата за виртуална реалност Rift
A A+ A++ A

Продажбите на очилата за виртуална реалност Oculus Rift ще се започнат през първото тримесечие на следващата година и определено беше време да видим как ще изглежда финалния продукт. Днес притежаваната от Facebook компания представи потребителската версия на устройството и разкри допълнителни подробности за възможностите му.

Очилата са снабдени с два OLED дисплея за всяко око, които обещават качествено изображение и широк зрителен ъгъл. Добавена е и проследяваща система с ниска латентност, а за допълнителна точност е включен външен сензор, който се поставя пред потребителя. В устройството са интегрирани и слушалки, които могат да се свалят и заменят с други от потребителите. Джаджата има и бутон за промяна на разстоянието между очите за по-добро преживяване.

В комплекта на Rift ще влиза контролер за Xbox One и безжичен приемник за връзката му с компютър, което ще осигури удобен начин за забавления с компютърни игри. В тази връзка сред първите заглавия с версия за очилата са Eve Valkyrie, Chronos от Gunfire Games и Edge of Nowhere от Insomniac. Повече по темата очакваме през следващата седмица по време на изложението Е3, а стимул за независимите разработчици на игри ще бъдат и заделените от Oculus 10 милиона долара.

Друг начин за навигация във виртуалния свят ще осигури и специален нов контролер, наречен Oculus Touch. Той поддържа жестове и ще е снабден с аналогов джойстик и сензорни бутони за управление на новия тип игри и приложения, които тепърва предстои да се появят. Компанията ще осигури два такива контролера – по един за всяка ръка. Предварителните поръчки на Oculus Rift ще започнат по-късно през годината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници