ДАНС и МВР разбиха канал за трафик на хора към Западна Европа

ДАНС и МВР разбиха канал за трафик на хора към Западна Европа
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Канал за трафик на ора към Западна Европа е бил разбит при съвместна операция на ДАНС и МВР. При акцията е задържано и лице, издирвано от Интерпол. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

На 8 юни на ГКПП "Видин - Пътническа жп гара" е разбит канал за незаконно превеждане на хора от България към Западна Европа.  

При извършена съвместна проверка на международния бърз влак № 480, пътуващ по маршрута София-Будапеща, в "тайник" в пътнически вагон е открит и задържан македонски гражданин, който е обявен за издирване от Интерпол във връзка с влязла в сила осъдителна присъда в Македония.

Той е било укрит във фабрична кухина зад стената на сервизно помещение на пътнически вагон чрез демонтиране на странична преграда.

Образувано e досъдебно производство по описа на ГПУ-Видин за престъпление по смисъла на чл. 279 от НК. Задържани са 2 лица.

Вчера (10 юни) едното от тях е получило от Районен съд - Видин осъдителна присъда 14 месеца ефективно наказание "лишаване от свобода", като е приведено в затвора и е открита процедура по екстрадиция.

#МВР #ДАНС #канал #трафик на хора #Западна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници