Пожарникари гасиха 11 часа пламнал на магистралата ТИР край Дупница

Пожарникари гасиха 11 часа пламнал на магистралата ТИР край Дупница
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пламнал на магистралата край Дупница ТИР вдигна пожарникарите накрак. Към полунощ е подаден сигнал за горящ на Е-79 в района на град Дупница товарен автомобил с македонска регистрация, съобщава БГНЕС.

Той е бил натоварен с пресована отпадъчна хартия. Идвал е откъм Благоевград и пътувал към Самоков в посока град Белово. При преминаването през тунела на изхода на Дупница, водачът на камиона с регистрация от град Тетово, видял, че товарът гори.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112. Две пожарни на РС ПБЗН-Дупница са се отзовали на сигнала. За да не пречи на движението, горящият автомобил е изтеглен край пътя. Борбата на пожарникарите с огъня е продължила над 11 часа.

Товарният автомобил МАН е горял в областта на левите резервоари за гориво. Обгоряла е и кабината на влекача, гасенето на хартията продължава и в момента. Тъй като тя е пресована и тлее, се наложи фадрома да сваля пресованата хартия, за да се разстеле и бъде гасена на земята. След което фадромата я избутваше под жп линията.

Причините за пожара, възникнал по време на движение, ще се изясняват от компетентните органи. Самият водач няма обяснение как е пламнал товарът.

#пожар #ТИР #Дупница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници