Отпускат над 2.1 млн. лв. за ВиК в Бисер

Отпускат над 2.1 млн. лв. за ВиК в Бисер
Томислав Дончев подчерта, че по ПРСР в село Бисер, община Харманли, има възможност да реализира проект за пречиствателно съоръжение за отпадни води. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средства за 2 111 000 лева ще могат да бъдат отпуснати по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за строителство и реконструкция на ВиК съоръжения в село Бисер, обяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Дончев и заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова проведоха в четвъртък работна среща с кмета на село Бисер Златка Вълкова, кмета на Харманли Михаил Лисков и областния управител на Хасково Ирена Узуновa, съобщиха от пресслужбата на министъра.

Срещата се състоя в Бисер в продължение на поетия преди 10 работни дни ангажимент на министър Дончев да представи пред обществеността на селото и пред местната власт информация за възможностите за предоставяне на финансиране за инфраструктура по линия на ПРСР.

По мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР са допустими инвестиции, свързани със строителство, реконструкция или рехабилитация на водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения.

Предвид тази допустимост и въз основа на необходимите инвестиции, които са идентифицирани след наводнението в село Бисер, се предвиждат 2 000 000 лева за изграждане на нова разпределителна водопроводна мрежа на селото, 80 000 лева за реконструкция на отводнителен канал и 31 000 лева за реконструкция на канал за дъждовни води на ул. „Г. С. Раковски“ и изграждане на ревизионни и дъждоприемни шахти.

Томислав Дончев подчерта, че по ПРСР в село Бисер, община Харманли, има възможност да реализира проект за пречиствателно съоръжение за отпадни води и насърчи присъстващите представители на общината да работят в тази посока.

По думите му месец юни 2012 година ще бъде критичен, защото дотогава общината трябва да представи своите идейни проекти. Паралелно с това тя трябва да придвижва процедурите за възлагане на тяхното изпълнение, така че работата по реализиране на проектите да стартира още в рамките на тазгодишния строителен сезон.

#Бисер #ВиК #Томислав Дончев #Министър по управление на средствата от ЕС #ЕС #Програмата за развитие на селските райони #ПРСР #Светлана Боянова #Златка Вълкова #кмет #Харманли #Михаил Лисков #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници