Вавринка победи Джокович и спечели Ролан Гарос (СНИМКИ)

Вавринка победи Джокович и спечели Ролан Гарос (СНИМКИ)
Стан Вавринка; снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Швейцарецът Стан Вавринка изнесе феноменален мач и победи световния номер 1 Новак Джокович с 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, за да спечели титлата от Откритото първенство на Франция.

Сръбският тенисист бе в невероятна серия от 28 поредни победи преди днешния мач и изглеждаше непобедим, но изключително вдъхновения и мощен Вавринка напълно заслужи успеха си днес и стигна до втора титла от Големия шлем.

Джокович пък ще трябва да почака поне още една година

за да се превърна в осмия тенисист, печелил всички титли от Шлема.

Двубоят започна равностойно, но в средата на първия сет Джокович вдигна оборотите и постигна пробив, след което взимаше своите подавания, за да поведе в резултата. Вавринка заигра по-силно във втората част и след няколко неуспешни опита, в крайна сметка, успя да вземе подаването на своя съперник, а след това да изравни резултата.

Това сякаш даде криле на швейцареца

който заигра феноменално в третия сет и го взе с 6-3 за 42 минути. Джокера отговори като голям шампион и взе първите три гейма на 4-та част, но след това Вавринка отново започна да играе с невероятна мощ и изравни до 3-3.

Швейцарецът продължи да ниже уинър след уинър и успя да пробие за 5-4, след което на своето подаване реализира своя втори мачбол и затвори мача след малко над 3 часа игра.

По този начин Вавринка спечели втора титла от Големия шлем, след Аустрелиън Оупън 2014, а от понеделник ще се изкачи до 4-то място в световната ранглиста.

Направих мача на живота си

Невероятно е, сам не мога да осъзная какво направих, сподели щастливият Стан Вавринка след победата.

"Да играеш срещу Новак винаги е предизвикателство. Направих мача на живота си. Невероятно е, сам не мога да осъзная какво направих. Благодаря на моя щаб, на Пиер Паганини, на Магнус Норман, на моето семейство, всичката работа днес се отплати. От време на време се налагаше да ме сритват по задника, но това си струваше, днес разбрах защо са го правили".

"Той е велик шампион и заслужаваше да бъде шампион на Ролан Гарос още днес. Знам колко беше важен този турнир за него, допълни новият шампион. Публиката беше невероятна, създаде страхотна атмосфера за игра на централния корт. Много благодаря на всички, които дойдохте тук и ме подкрепяхте, надявам се, че мачът ви е харесал".

 

 

#Стан Вавринка #Новак Джокович #Джокович #спорт #тенис #Ролан Гарос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници