Северната тангента - готова до 8 декември, обеща Борисов

Северната тангента - готова до 8 декември, обеща Борисов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 8 декември ще бъде готова Северната тангента, която ще поеме тежкотоварния трафик от няколко магистрали. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за агенция „Фокус“.

По думите му всичко, което става готово, се пуска и хората го ползват.

„Август месец откриваме завода за битови отпадъци в София с депа, с всичко - италианска, немска технология. На 1 август ще пуснем участъка Сандански – „Кулата“, ще видите „Струма“, уточни още премиерът.

Борисов прогнозира, че на 1 октомври до Благоевград ще се пътува по магистрала „Струма“. „Паралелно с това започваме да строим двете отсечки от Кресна до Сандански и от Кресна до Благоевград, догодина ще са готови”, допълни Борисов.

Той коментира и бъдещето на магистралите „Хемус“ и „Тракия“. По думите му едновременно се проектира и строи, за да стане реалност аутобанът София – Варна.

„Няма ли „Хемус, Северна България и Варна нататък си остават една дълбока провинция”, уточни министър-председателят.

По отнощение на „Тракия“, Боросов посочи, че рехабилитацията всъюност си е чисто нова магистрала. „защото правим канавки, мантинели, огради, правим настилка, правим мостове”, уточни още той. Борисов допълни, че за радост хората са търпеливи, най-вече, когато виждат, че денонощно се работи, нещата се случват и вървят.

Премиерът обясни, че правителството не дели кметовете на цвета на партийната им принадлежност. Няма такъв, който да е дошъл и да сме го върнали, каза той. „Ето, на Враца дадохме сега пари да си направят каквото кметът искал. На Кърджали, на Момчилград дадохме пари, за няколко села, където нямат вода, не тоалетни, не канализация, вода на чешмите нямат. Дадохме им и 8,1 милиона”, допълни той.

Премиерът коментира и международни теми. Показахме на македонската опозиция, че сме си научили уроците от враждата и противопоставянето на всяка цена, заяви министър-председателят. „Накрая губи държавата, губят хората”, обясни той.

„Същото беше и продължава да е в Украйна. Другият ни съсед – Гърция, не може да подпише оздравителния план. Не съм оптимист като ги слушам. Видяхте, освен Македония, и в Сърбия как смениха позициите си по основни теми. Това, което се случва в Румъния и някой се опитва да го дадат за пример, всъщност ние минахме по този път”, каза още Борисов.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници