Борисов: Правилно постъпихме като съставихме правителство

Борисов: Правилно постъпихме като съставихме правителство
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правилно постъпихме като съставихме правителство. Това смята министър-председателят Бойко Борисов. В интервю за агенция "Фокус" премиерът призна, че първоначално доста се е колебал.

"Колебаех се дали да съставя правителство, но сега разбирам, че сме пристъпили правилно и благодаря на партиите, които влязоха в него и ни подкрепиха", посочи Борисов.

По думите му чисто партийно не е било изгодно, защото са имали много по-добър резултат от останалите, но в същото време недостатъчен, за да не са зависими от много партии.

Борисов допълни, че има теми, по които е необходимо да се получава по-голямо мнозинство, за да бъдат хората убедени, че се взима правилното решение.

„Към днешна дата, ако изброим десетина неща, които се случиха, във всички случаи потвърждават, че решението ни да направим правителство е било правилно, за което пък благодаря и на всички партии, които влязоха или в коалиция, или пък ни подкрепят”, уточни Борисов.

Премиерът не пропусна и опозицията. „А и тези, които като опозиция в много важни за нас моменти, също проявиха партийна или гражданска зрялост – нека така да го наречем, защото то не е било изгодно и за техните партии, за да го подкрепят”, коментира още той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници