Американската прокуратура разследва и Сеп Блатер?

Американската прокуратура разследва и Сеп Блатер?
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Федералното бюро за разследвания и американската прокуратура водят разследване срещу президента на ФИФА Сеп Блатер. Това съобщи американската телевизия Ей Би Си Нюз, като цитира източници, близки до разследването. Информацията обаче не е официално потвърдена.

От ФБР отказват да коментират защо Блатер не е публично посочен като обект на разследването. Според източниците, разследването за ФИФА се води по същия начин, както са водени старите нюйоркски случаи на рекет. „Сега тези хора ще искат да се спасят, вероятно има надпревара кой да предаде Блатер първи“, казва един от източниците.

„Може и да не успеем да сринем цялата организация, но може би това няма да е нужно“, коментира друг.

Швейцарската прокуратура допуска, че Блатер може да бъде извикан на разпит по делото за корупция.

В същото време обаче, от Държавния департамент на САЩ обявиха, че не са принуждавали президента на ФИФА Сеп Блатер да подава оставка. "Правителството на САЩ не е на позиция да решава кой да бъде президент на ФИФА", каза говорителката Мари Харф, добавяйки, че предпочита да следи "предимно американския футбол", пише АФП.

Блатер неочаквано обяви във вторник, че напуска поста си, броени дни след като бе преизбран на поста. Той обяви решението си 6 дни, след като ФБР арестува висши представители на ФИФА по обвинения в корупция. Досега обаче не се споменаваше Блатер да е сред разследваните.

На конгрес в петък миналата седмица той беше преизбран за пети мандат като президент на футболната федерация. 

#Сеп Блатер #ФИФА #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници