Принцът на Йордания - готов за президентското кресло на ФИФА

Принцът на Йордания - готов за президентското кресло на ФИФА
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Малко след като досегашният шеф на ФИФА Сеп Блатер обяви, че подава оставка, принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсейн вече е готов да заеме мястото му. Принцът ще се кандидатира отново за президентското кресло ФИФА, съобщи агенция Франс прес.

"В случай на нови избори, принц Али е готов да застане начело на ФИФА във всеки един момент, ако го искат", каза вицепрезидентът на футболна федерация на Йордания Салах Сабра.

Припомняме, че принц Али бин Ал-Хюсейн бе единственият съперник на 79-годишния Сеп Блатер на изборите за президент на ФИФА на 29-ти май. След като отстъпи в първия кръг на гласуването, той оттегли своята кандидатура.

В същото време шефът на френската футболна федерация Ноел Льо Гре заяви, че президентът на УЕФА Мишел Платини е най-добрият кандидат за президентския пост на централата.

"Оставката ме учуди, защото през миналата седмица Блатер изглеждаше твърд в своите позиции. Разбира се, неговото преизбиране не беше посрещнато много добре. Но все пак аз съм учуден. Това не е толкова лошо. Сега ние може да проведем избори със съвършено нови реални кандидати. Така ще бъде най-добре за всички. Аз не мисля, че принц Али бин Ал-Хюсейн можеше да победи Блатер. На мен ми се струва, че изборите може да спечели Мишел Платини. Аз го смятам за фаворит. Не знам дали той е готов за тази борба. Но винаги съм смятал, че Платини е най-добрият кандидат. Ако Европа иска да издигне свой кандидат, то това може да бъде само Платини", каза Льо Гре пред РТЛ.

Само преди няколко дни 79-годишният Блатер спечели изборите за ръководител на ФИФА и започна своя пети мандат начело на организацията.

Във вторник на специална пресконференция той заяви, че подава оставка, а неговият наследник ще бъде избран на специален конгрес. Конгресът за избор на нов президент ще се проведе между декември 2015 и март 2016 година.

Блатер каза, че разтърсената от скандали ФИФА има нужда от "тотална реконструкция" и че той "напълно е преосмислил" президентството си в последните дни. Той добави, че гласуването "не е подкрепено от всички от футболния свят".

#Йордания #ФИФА #Сеп Блатер #Мишел Платини #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници