Лекарите се борят за живота на Хелмут Кол

Лекарите се борят за живота на Хелмут Кол
A A+ A++ A

Бившият канцлер на Германия Хемут Кол е претърпял коремна операция и лекарите се борят за живота му. Състоянието му е критично, съобщи онлайн изданието на списание "Шпигел"

85-годишният консерватор, известен като бащата на германското обединение, се намира в интензивното отделение на болница в югозападния град Хайделберг.

Канцлерът на обединението вече от няколко години се появява публично много рядко заради здравословното си състояние и на практика не дава изявления.

Кол, който е историк по образование, усети, че може да твори история, когато източногерманците разрушиха Берлинската стена през 1989 и упражни натиск германското обединение да приключи следващата година. Той положи основите на Европейския съюз и общия европейски пазар, на които бе вдъхнат живот в холандския град Маастрихт през 1991 и които бяха последвани от създаването на единната европейска валута.

Все пак, бившият германски канцлер Хелмут Кол ще бъде запомнен по целия свят с едно от постиженията му от 16-те години на власт - ролята му за обединението на Германия. „Няма нищо с което се гордея така, както с обединението на Германия“, каза бившият канцлер на едно от честванията на падането на Берлинската стена.

#Хелмут Кол #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници