Meizu m2 note има нов основен бутони и подобрени 4G възможности

Meizu m2 note има нов основен бутони и подобрени 4G възможности
A A+ A++ A

Както очаквахме, днес китайската компания Meizu представи наследник на своя фаблет m1 note, който от известно време се продава и в България. Устройството е подобрена версия на предшественика си, като адресира някои от основните му недостатъци. Работата с m2 note ще бъде по-удобна, тъй като бутона за включва е преместен от горната страна върху страничната повърхност, където е по-лесен за достигане. До голяма степен размерите са останали непроменени – теглото се е увеличили с 4 грама, а дебелината е редуцирана с 0,2 мм до 8.7 мм.

Смартфонът обаче използва малко по-нов 64-битов чипсет, който вероятно е с по-скромна производителност – MTK MT6753 предлага 8 ядра ARM Cortex-A53 с честота 1.3GHz и графичен ускорител Mali T720 MP3 с честота 450MHz. За сравнение m1 note ползва чипсет MTK MT6752 с 8 ядра с честота 1.7GHz и графичен чип Mali T760 MP2 с честота 700MHz. Оперативната памет отново е 2GB. Вградената памет от 16GB и 32GB вече ще може да се увеличи чрез слот за microSD карта, което е подобрение спрямо първото поколение на телефона – в нашето ревю отчетохме ограничената вградена памет като основен недостатък.

Както става модерно напоследък, ако желаете да ползвате допълнителна памет ще трябва да се лишите от единия слот за SIM карти, тъй като става дума за комбинирано решение. Новият чипсет обаче е снабден с подобрен модем, който поддържа FDD-LTE / TD-LTE / TD-SCDMA / WCDMA / GSM мрежи вместо само FDD-LTE / WCDMA / GSM, което прави устройството съвместимо с мрежите на основните китайски оператори. Телефонът поддържа 4G и за двете SIM карти както беше при предшественика му. Платформата FlymeOS 4.5 вече е 64-битова и е базирана на Android 5.0. Батерията е с капацитет 3100 mAh, което е с 40mAh по-малко от тази в m1 note.

Телефонът е получил нов хардуерен основен бутон mBack, в който са интегрирани сензорни възможности. Така например връщането назад става чрез докосване, а с натискане се отива директно на основния екран. Компанията обещава да добави още жестове, които да улеснят работата с интерфейса. Двете камери запазват резолюцията си от 13МР и 5МР, но към основната е добавен ISP за подобряване на изображенията. Запазен е и дисплея с диагонал 5,5” и full HD резолюция, който е изработен по технологията IGZO на Sharp. Цената на смартфона е 800 юана (117 евро) за 16GB и 1000 юана (147 евро) за 32GB, а продажбите в Китай стартират още днес.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници