Десантно подразделение от САЩ ще проведе учение у нас през август

Десантно подразделение от САЩ ще проведе учение у нас през август
Фредерик "Бен" Ходжис и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов проведоха среща в сградата на Министерство на отбраната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Благодаря на България, че ни подкрепи  за провеждането на учение в края на август, наречено "Бърз отговор", заяви командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Фредерик "Бен" Ходжис, който е на посещение у нас.

"Учението ще се проведе заедно с въздушнодесантно подразделение от САЩ и ще използваме и военните летища в Балчик и в Тенево", обясни генерал Ходжис след среща с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

В България се намират инженери от щата Тенеси, които извършват строителни работи. Според генерала това е от полза както за самите американци, така и за местното население там, където те работят.

Бен Ходжис е в България, за да се срещне с американски военнослужещи, които тренират в България като част от операция "Атлантическа решимост".

"Другата причина е тази, че искам да подсилим вече съществуващото силно трансатлантическото взаимодействие между България и САЩ. Българските въоръжени сили са активен участник в регионални учения както в България, така и в Германия", заяви той.

#Фредерик "Бен" Ходжис #Ходжис #Румен Николов #Бен Ходжис #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници