Командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа пристига в България

Командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа пристига в България
Ген. Бен Ходжис
A A+ A++ A

Командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Фредерик "Бен" Ходжис пристига на двудневно посещение в България в понеделник.

В първия ден от визитата си в страната генерал-лейтенант Ходжис ще се срещне с политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната и на Българската армия.

През януари ген. Бен Ходжис обяви, че американската армия проучва възможността за разполагане на танкове и друга бойната техника в няколко държави в Източна Европа, сред които и България. Пентагонът се ангажира да изпрати проучвателен екип, който да посети България, Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония, за да провери възможността да разполагане на бойната техника на териториите им. По тази начин ще се засили американското военно присъствие в района, който е засегнат от руската интервенция в Украйна.

Ген. Ходжис пое командването в момент, когато много западноевропейски страни намаляват военните си бюджети и разчитат все повече на САЩ за защитата си. Той настоя всяка страна да се запита: дали е потребител на сигурност или доставчик на сигурност.

#Фредерик "Бен" Ходжис #Бен Ходжис #Ходжис #България #САЩ #Източна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници