Ципрас подготвя проект за споразумение с кредиторите

Ципрас подготвя проект за споразумение с кредиторите
Ципрас, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас подготвя проект за споразумение с кредиторите. Очаква се германският канцлер Ангела Меркел да вземе политическо решение в близките часове.

В събота, в резиденцията на гръцкия премиер, е имало съвещание на групите политически преговарящи, което е продължило 8 часа и половина, но след неговото приключване не е имало изявления.

Смята се, че за сключването на споразумение ще бъде необходима политическата намеса на лидерите на Германия и Франция, като продължение на техните контакти с премиера на Гърция в Рига.

В близките часове се очакванова тристранна видеоконференция, с цел оценка на преговорите и

възможна нова политическа намеса

Откакто на власт дойде „Сириза“, с нейните обещания за предоговаряне на дълга, съмненията дали Атина е способна да постигне споразумение с кредиторите се увеличиха рязко, пише "Индипендънт". Правителството изразява оптимизъм по въпроса, но изказванията от страна на ЕС са предпазливи.

Настъпването на топлите дни в Атина обикновено е свързано с изпълване на улиците с местни жители, пазаруване, хранене и пиене на открито.

Тази година магазините са празни

На фона на увеличаващата се несигурност, породена от дълговата криза в Гърция, дребният бизнес в страната все повече и повече затъва, посочва изданието.

Докато светът се чуди дали Гърция ще успее да остане стабилна и член на ЕС, много притежатели на дребен бизнес са поставени на колене, нещо, което влиза в разрез с надеждите за промяна след тримуфа на Сириза на изборите.

„Откакто минаха изборите пазарът е напълно замразен. Хората не искат да харчат и стотинка, поради несигурността. Те не знаят какво да правят с парите си- дали да спестяват, или да харчат“, казва Ефи Христолому, собственик на магазин за обувки в квартал „Кипсели“ от над 20 години.

#Гърция #кредитори #Ципрас #Алексис Ципрас #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници