Asus ZenPad e с процесор Intel и ще дебютира следващата седмица

Asus ZenPad e с процесор Intel и ще дебютира следващата седмица
A A+ A++ A

Бидейки един от основните играчи в азиатско-тихоокеанския район, Asus обикновено са доста активни по време на изложението Computex, което започва следващата седмица в Тайпе.

От известно време се носят слухове, че те ще анонсират нова гама ZenPad таблети, базирани на Intel чипове, с нов екран със съотношение на страните 4:3 и сега имаме възможност да видим тези таблети в изтекли онлайн снимки за пресата.

На изображенията екранът изглежда с много подобно на Apple съотношение на страните, но това е един от новите „класически“ типове дизайн на таблети, следван и от Acer и Samsung, като сега очевидно и Asus следват техния пример. Таблетът изглежда сякаш има фронтални високоговорители, което би трябвало да допринесе за прилично гледане и слушане на медийно съдържание – стига да не ви дразнят относително големите ръбове около екрана.

Задната част на таблета изглежда изработена от някакъв вид мек на пипане материал, допълнен с кожа, или подобна на кожа ивица по ръбовете. Логично е налице задна камера, а логото ‘Intel Inside’ на гърба потвърждава, че процесор от тази компания ще стои зад новата генерация ZenPad.
Други детайли, които стават ясни от изображенията, са бутон за включване под този за регулиране на силата на звука от дясната страна на таблета и 3.5 мм жак отгоре. По десния ръб изглежда има и допълнителен слот, най-вероятно за microSD карта, макар че някои слухове споменават и модел, който ще работи с мобилни мрежи, за който също се твърди, че ще бъде анонсиран скоро.

Що се отнася до спецификациите, очакват се два модела, 7-инчов и 8-инчов, с Intel процесори и вариращи количества вградена памет. 8-инчовият модел ще е с по-висока резолюция (2048 х 1536 може би), докато 7-инчовият таблет ще е с ниска резолюция 1024 х 600 пиксела.

Предстои да научим повече за тези таблети и да научим официалните им спецификации, когато те бъдат представени от Asus следващия месец на Computex в Тайпе.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници