Манолова видя опит да се повтори аферата Костинброд, Караянчева - това е хвърляне на кал

Манолова видя опит да се повтори аферата Костинброд, Караянчева -  това е хвърляне на кал
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A
Мая Манолова видя опит за повтаряне на Костинбродската афера. По думите й именно това целят управляващите с „Истерията, която създава ГЕРБ за бюлетините в момента“, заяви Манолова в ефира на Би Ти Ви. Повод за изказването й бе информацията, че БНБ не може да напечата бюлетините за вота наесен според изискванията на Изборния кодекс, който Манолова подготви.
 
Тя каза, че поема своята отговорност за текста в кодекса за бюлетините, като посочи, че управляващите са имали половин година да направят промени в законодателството. „Всички активисти на ГЕРБ ме атакува жестоко заради кодекса, но никой от тях не написа и ред”, коментира тя.
 
Депутатът от левицата подчерта, че трябва да остане защитата на бюлетините и да има контрол в отпечатването им, защото в противен случай се готви нова афера „Костинброд”. „Имам цял списък със сигнали от хора за нарушения в печатниците преди избори”, защити тя тезата си.

„На последни местни избори в костинбродската печатница хора са обявили, че в деня преди изборите са попълвали хиксчета. Велизар Енчев го е разбрал и потвърди пред мен”, заяви Манолова и допълни, че и Асен Агов, и Меглена Кунева, и „Протестна мрежа” са сигнализирали за проблеми с бюлетини на предишни избори.

Мая Манолова каза, че е получила снимка на около 50 000 бюлетини, пазени в областна управа от май 2013 г. до декември 2014 г. Тя обаче отказа да покаже снимката, преди да направи собствено разследване по случая, като отбеляза, че хората много се страхуват, в момента правя разследване. „Това са от тръгналите бюлетини от Костинброд”, каза все пак тя.

„Това, че ГЕРБ 5 месеца преди изборите започват да създават истерия не е мой проблем, трябва да има контрол в отпечатването на изборните бюлетини, отбеляза още Манолова.

Изявлението на социалистката обаче възмути депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя се включи в телефонен разговор и заяви, че думите на Манолова са „лъжа“. "Балонът "Костинброд" се спука. Това, което твърди, Мая Манолова е лъжа и манипулация", заяви Караянчева. Тя допълни, че става дума за предизборно хвърляне на кал. „Костинброд няма – и съдът, и прокуратурата го доказаха”, заяви Караянчева и допълни, че вече се съмнява във всичко, което казва Мая Манолова.

Социалистката се защити, като обяви, че не се наема да коментира твърденията на г-жа Караянчева. „Аз твърдя, че при бюлетините трябва да има контрол. Това, което каза съдът е, че Росен Желязков не е виновен. Питайте "Протестна мрежа", работихме паралелно с Антоанета Цонева. Мисля, че този разговор можехме да си го спестим, една година имаха правителството за решаване", каза Манолова.

#Мая Манолова #Цвета Караянчева #Костинброд #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници