Twitter може би преговарят да купят Flipboard

Twitter може би преговарят да купят Flipboard
A A+ A++ A

Според източници на Re/code, Twitter водят преговори за покупката на Flipboard. Новината може да предизвика учудване и не без основание. Flipboard се оценява на 1 милиард долара в момента, което няма да е никак ниска цена. От друга страна не е ясно какви приходи има компанията. Според информация от миналата година Flipboard има 800 милиона потребители, но ръстът им не е особено голям. Освен това като цяло услугата, въпреки че е с добра идея, не е кой знае колко популярна. В същото времеголяма част от потребителите на Flipboard вече са потребители и на Twitter по всяка вероятност.

Може би Flipboard ще бъдат полезни за Twitter с потока от новини, тъй като Twitter тъкмо започнаха да промотират новини в потока от публикации на потребителите, а Flipboard би трябвало да имат доста повече опит в това.

Според друг слух обаче, целта на придобиването е Twitter да вземе екипа на Flipboard, и по-точно един от основателите – Майк Маккю, който беше в борда на Twitter от 2010 до 2012 г. и се смята за един от гениите в Силициевата долина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници