Нови драйвери за сензорния екран изчерпват бързо батерията на OnePlus One

Нови драйвери за сензорния екран изчерпват бързо батерията на OnePlus One
A A+ A++ A

Неотдавна доста притежатели на OnePlus One се оплакваха от проблеми със сензорния екран на смартфона – от бавна реакция до липса на каквато и да е реакция на докосване. Компанията реагира с изявление, че си партнира със Synaptics, основен глобален доставчик на сензорни контролери, за да осигури решение на проблема – и корекция бе добавена в ъпдейта CyanogenMod 12.1 за устройството. Но въпреки че тя изглежда е успяла да постигне желания резултат с проблемния сензорен екран, в резултат на нея са се появили други бъгове.

Ако се вярва на източниците на UberGizmo, новите сензорни драйвери причиняват много по-бързо изчерпване на батерията на смартфона. Cyanogen в крайна сметка са решили да оттеглят фърмуера, съдържащ новите драйвери за сензорния дисплей, но изглежда вината не е в тях. Потребители на форума XDA-developers са експериментирали с драйверите и са установили, че те водят до същия ефект на бързо изчерпване на батерията и в други билдове на Cyanogen.

Трябва да отбележим, че проблемните сензорни драйвери са били включени в тестова версия, а не в официалното стабилно издание на фърмуера, за която се счита, че не съдържа сериозни бъгове. Нищо чудно повечето притежатели на OnePlus да не бъдат засегнати от бързото изчерпване на батерията, освен ако бързат да инсталират всеки появил се ъпдейт от Cyanogen. Разбираемо, OnePlus и Cyanogen оповестиха, че ще направят всичко по силите си да отстранят проблема навреме за финалната версия на софтуерния ъпдейт.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници