Google отново оповести разпространението на Android Wear 5.1.1

Google отново оповести разпространението на Android Wear 5.1.1
A A+ A++ A

Ако все още чакате обещания ъпдейт до Android Wear 5.1.1, не се притеснявайте! Той иде. В някакъв момент. Може би. Надяваме се. Може би дори идва съвсем скоро, защото Google пуснаха анонс в продуктовите си форуми, оповестяващ старта на разпространението на обновяването.

Android Wear 5.1.1 е основен ъпдейт в платформата за носима електроника на Google, като най-важната от новите характеристики в него е поддръжката на Wi-Fi. С Android Wear 5.1.1 умните часовници ще могат да се свързват с безжични мрежи и да се синхронизират с Android смартфона ви, дори и когато Bluetooth връзката се изгуби. Това означава, че някои смарт часовници с Android Wear 5.1.1 ще могат да получават нотификации и да работят с функцията за гласово търсене на Google дори и без връзка с телефона по Bluetooth.

Публикацията в продуктовите форуми съдържа същия списък с устройства, получаващи Wi-Fi поддръжка, който видяхме и преди: Moto 360, Sony Smartwatch 3 и Samsung Gear Live със сигурност ще поддържат Wi-Fi. LG Watch Urbane се доставя стандартно с тази функция. LG G Watch, Asus ZenWatch и LG G Watch R не са в Wi-Fi списъка, но все пак ще получат Android Wear 5.1.1. LG обаче потвърдиха, че за G Watch R Wi-Fi поддръжката е „на кантар“ – тоест може и да отпадне или да бъде приложена с бъдещ ъпдейт.

Засега LG не могат да дадат категоричен отговор дали тя ще бъде реализирана; според корейската компания е нужна допълнителна сертификация и други стъпки, преди Wi-Fi да може да бъде активиран в G Watch R, и представителите на фирмата не са уверени дали ще успеят да преодолеят тези пречки. G Watch и ZenWatch вероятно няма изобщо да я получат, тъй като те не съдържат необходимия хардуер.

Сред другите нови функции, включени в Android Wear 5.1.1, са поддръжка на постоянно включени приложения, нов жест за достъп до приложения и контакти (плъзване наляво от циферблата на часовника), възможност за промяна на размера на шрифта и поддръжка на emoji. Публикацията на Google в Android Wear Help Forum също така уточнява, че ъпдейтът ще бъде подаден само до потребителите, които използват най-новата версия на придружаващото приложение Android Wear.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници