Spotify добавя видео, фитнес функции, подкасти и още

Spotify добавя видео, фитнес функции, подкасти и още
A A+ A++ A

Конкуренцията, пред която е изправена шведската музикална стрийминг услуга Spotify е по-сериозна от всякога. Наскоро работа започна подкрепената от Jay-Z платформа Tidal, а след броени дни очакваме старта на предложението на Apple, което е базирано на Beats Music. Spotify е наясно с предизвикателствата и на събитие в Ню Йорк представи новата версия на услугата си, която предлага още повече възможности за забавление и достъп до съдържание.

Една от добавките осигурява подходяща музика за различните части на деня и залага на нова стартова страница, която се учи от харесваните от вас изпълнения. Така компанията се надява да ви осигури правилната музика от личната ви колекция и от подбраната от нейните експерти. Другата новост се нарича Spotify Running и е насочена към обичащите да спортуват. Тя също предлага музика, която е базирана на предпочитанията ви, но е съобразена с темпото на тичане. През лятото тази функция ще бъде добавена в приложението Nike+, а по-късно я очакваме и в RunKeeper.

Заедно с това Spotify разширява обхвата на предлаганото съдържание като за пръв път предлага възможност за гледане на видео клипове и за слушане на подкаст епизоди. Компанията е планирала и оригинално съдържание в секцията Spotify Originals. Running Originals предлага музика за тичане, която динамично се променя според темпото, Dance Move of the Day ще включва специално създадено видео, а изпълнители като Icona Pop, Jungle и Tyler the Creator ще подготвят музикални миксове.

Приложението ще предложи и клипове от ABC, BBC, Comedy Central, Condе Nast Entertainment, ESPN, Fusion, Maker Studios, NBC, TED и Vice Media, а по-късно очакваме и повече. Новата версия на стартовата страница се разпространява от днес за потребителите на iPhone е Щатите, Англия Германия и Швеция, а по-късно очакваме да обхване повече платформи и пазари. Spotify Running също ще достигне първо до iPhone, но в глобален мащаб.

Източник: Spotify

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино