Всички европейци имат проблеми с човешките си права

Всички европейци имат проблеми с човешките си права
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Във всички страни-членки на Съвета на Европа съществуват проблеми в областта на човешките права, заявява комисарят по човешките права към Съвета на Европа Нилс Муйжниекс.

"В Унгария например анализирахме свободата на медиите, миграцията, расизма и толерантността. Венецианската комисия оцени критично пакета от нови унгарски закони, свързани с медиите. След това бяха направени някои промени, но причините за безпокойство остават. Налице е

расизъм и ксенофобия по отношение на ромите

и други групи. Огромно безпокойство буди нарастващата популярност на "Йобик". (унгарска крайнодясна партия – бел.ред.)", казва Муйжниекс.

"През януари посетих Мелиля - испански анклав на територията на Мароко, и се запознах с положението на мигрантите там. Посетих Франция, след което публикувах голям доклад за положението на ромите и мигрантите там, както и за зачитането на

правата на хората с увреждания

добавя комисарят. Предизвикателства в областта на правата на човека има във всички страни от Съвета на Европа".

По думите му

най-сериозен е проблемът в Азербайджан:

"Всичките ми азербайджанските партньори - активисти за човешки права, независими журналисти, бяха в затвора. Те са осъдени по обвинения, които предизвикват сериозни съмнения. Понякога са обвинени едновременно за това че са шпиони и революционери".

#човешки права #правата на човека #Съвета на Европа #Нилс Муйжниекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници