Huawei ще лансират собствена операционна система?

Huawei ще лансират собствена операционна система?
A A+ A++ A

Според нова информация от Китай, Huawei от известно време разработват собствена мобилна операционна система с името Kirin OS, която ще позволи на компанията да намали зависимостта си от Android. Тази вест идва в момент, когато Huawei се готвят за агресивно навлизане на американския пазар. Според слуховете, компанията ще създаде един от двата потенциални нови Nexus смартфони. На 2 юни Huawei ще проведат медийно събитие в Ню Йорк, на което се очаква да представят един или повече модели, предназначени за американския пазар.

Huawei от известно време използват своите чипсети Kirin в много от моделите си, а новата информация от китайски източници посочва, че компанията от около три години без много шум е подготвяла и собствена ОС, която ще работи в комбинация с нов чип на Huawei. Обсъждайки евентуалния Nexus модел на Huawei, друг китайски източник съобщава, че той ще бъде направен по подобие на Huawei Mate 8 и ще бъде представен през есента. Телефонът ще е с премиум дизайн, с корпус от метал и стъкло и ще разполага с 5.7-инчов дисплей с резолюция 1440 x 2560 пиксела. По-ранните слухове твърдяха, че в него ще се използва чипсетът Snapdragon 810, но сега се счита, че Huawei ще заложи на по-нови процесори на Qualcomm, ако те са готови навреме, или ще предпочете собствения си чипсет Kirin.

Напомняме, че слухове отпреди няколко месеца гласяха, че Nexus телефонът на Huawei ще използва 64-битов осемядрен процесор Kirin 930, с 4 Cortex-A57 и 4 Cortex-A53 ядра. Оттогава обаче стана известно, че компанията е подготвила Kirin 940 и Kirin 950 за пазарен дебют през третото и четвъртото тримесечие – а за разлика от Kirin 930, двата по-нови чипсета поддържат LPDDR4 RAM и използват четири Cortex-A72 ядра за по-тежките изчисления. 940 залага на графичен чип Mali T-860, докато при 950 изборът е паднал върху Mali T-880. Кое от тези решения ще присъства в следващия Nexus, ще разберем може би на събитието на 2 юни.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници