Москов: Целта на ДПС е разрушаване на коалицията между ГЕРБ и РБ

Москов: Целта на ДПС е разрушаване на коалицията между ГЕРБ и РБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Целта на ДПС не е здравният министър и здравната реформа, а разрушаване на коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок".  Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в ефира на Нова телевизия за атаките на ДПС срещу здравната реформа.

Москов обяви, че пациентът трябва да престане да бъде „футболна топка между различни неговорещи си болници”. По думите на здравния министър зад стените на една сграда трябва да преминава целият процес на лечение на един пациент и това е смисълът на сливането на болниците.

"Механизмът на лечение трябва да бъде насочен към комплексен подход. Мисълта е всеки един от нас да може да получи пълноценен отговор за своето заболяване. А не определени структури да си изберат част от това заболяване", заяви министърът.

Според Москов основен проблем в здравната уредба на България е "раздутата и фрагментирана болнична система". Той посочи, че има масово дублиране на апаратура, специалисти и здравни заведения, което води до изтичане на пари.

Петър Москов обяви, че няма съмнения в подкрепата на парламентарното мнозинство за програмата на правителството, част от която е и реформата в здравната система.

По думите му целта на реформата е всеки пациент да получи адекватно лечение.

 

#Петър Москов #цел #коалиция #ГЕРБ #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници