Гергана Паси скастри ген. Атанасов: Не търсете работа на Соломон

Гергана Паси скастри ген. Атанасов: Не търсете работа на Соломон
A A+ A++ A

В  своеобразното допитване за рейтинга на Соломон Паси като евентуален кмет на София неочаквано се намеси съпругата му Гергана, която остро скастри изразилия неодобрение на кандидатурата ген. Атанас Атанасов от ДСБ.

На стената си във Фейсбук Гергана Паси призна, че чашата й преляла онази сутрин, когато чула генералът да коментира: "при Соломон Паси се търси работа на човека, а не човек за работата".

"Моля ви, не му търсете работа", пише съпругата. По думите й Соломон работи, дори когато спи. Неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни.

ДСБ няма подкрепи Соломон Паси за кмет, категоричен бе Атанасов. Пред бТВ той разви тезата, че основната сила на ДСБ и РБ е в София и гласът на реформаторите трябва да се чува след местния вот, но "това не може да стане с предложения от Движение "България на гражданите" Соломон Паси.

Според ген. Атанасов депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков е по-подходящ за кметския стол.

Но ето как разсъждава по темата Гергана Паси: "Реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред - с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността - норма, която следваме и проповядваме.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) - допуснахте, че някой дирел работа за Соломон.... Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че

Има ли връзка между издателство "Изток Запад" и ДСБ? Навярно не.... Но пък можем да създадем такава, ако помолим знаковите хора от ДСБ да прочетат една велика книга на това издателство, която се казва "Защо нациите се провалят" (Аджемоглу и Робинсън), разсъждавайки по аналогия върху въпроса "защо партиите се провалят". Тези световни автори основават тезите си на научни изследвания. В най-общи линии държавите и институциите са разделени на "инклузивни" и "екстрактни" според способността им да интегрират другото, различното и да му дават възможност да съучаства във вземането на решения".

Такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи, пише в заключение Гергана Паси. "Нещо, което едва ли ще се случи... Въпреки цялото ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и "out-of-party box" мислене"...

 

#Соломон Паси #Гергана Паси #кмет #ген. Атанас Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници