Румънец падна в плен при джихадистите

Румънец падна в плен при джихадистите
A A+ A++ A

Румънски охранител в манганова мина в в Буркина Фасо е бил заловен отсеверноафриканската джихадистка групировка "Ал Мурабитун". За похищението съоибщиха самите ислямисти чрез аудиосъобщение.

Представителят на джихадистите Аднан Абу Уалид Сахрауи подчертава в аудиосъобщението, че "румънското правителство трябва сериозно да внимава при преговорите, ако иска да освободи заложника".

Румънецът, чието има не се съобщава, бе похитен на 4 април при нападение на манганова мина в Тимбао, намираща се на 350 км североизточно от столицата на Буркина Фасо Уагадугу. Атаката бе осъществена от 5-има въоръжени мъже, които после избягаха в посока към границата с Мали.

Аудиосъобщението на джихадистите приключва с обет за вярност към екстремистката групировка "Ислямска държава", обявила халифат на завладените от нея обширни територии в Ирак и Сирия.

"Ал Мурабитун" е сформирана през 2013 г. в резултат на сливане на няколко по-малки групировки. Лидер на "Ал Мурабитун" е едноокият Белмохтар, бивш лидер на "Ал Кайда" в Ислямски Магреб. Издирван е от спецслужбите на няколко страни, според които Белмохтар понастоящем се намира в Южна Либия.

#румънец #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници