Samsung са платили 250 млн. долара за платформата LoopPay

Samsung са платили 250 млн. долара за платформата LoopPay
A A+ A++ A

Моделите Galaxy S6 донесоха драстични промени в дизайна и хардуерните възможности, но освен това станаха пионери по отношение на мобилната услуга за разплащания Samsung Pay, която е с амбициите да стане лидер в този бранш. С изкупуването на стартъпа LoopPay, Samsung получиха технология, която позволява извършване на мобилни разплащания по същия начин, по който това се прави с настоящите карти с магнитна ивица и търговците не се налага да подменят системите си, както трябва да го правят за Apple Pay.

Колко обаче са платили Samsung за шанса мигновено да изпреварят конкурентите си в тази пазарна ниша? Позовавайки се на многобройни надеждни източници, Recode съобщава, че цената е била поне 250 млн. долара – и очевидно това е сериозен стимул корейската компания да задейства системата си възможно най-бързо. Пилотната програма на Samsung Pay се очаква да стартира в САЩ през втората половина на тази година и след това да навлиза и в други държави.

Според източниците на сайта, процентът за Samsung от всички транзакции ще е много по-малък, отколкото на Apple, PayPal и другите активно подвизаващи се в бранша на мобилните разплащания фирми. Това, съчетано с факта, че търговците не се налага да правят нищо, за да започнат да използват Samsung Pay, ще допринесе за ръста на популярността й. Единственият сериозен неин недостатък обаче е ограничената й поддръжка в смартфони – за момента тя може да се използва единствено от притежателите на Samsung Galaxy S6 и S6 Edge.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници