Кунева иска Соломон Паси за кмет на София

Кунева иска Соломон Паси за кмет на София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева ще предложи Соломон Паси за кандидат-кмет на София от името на Реформаторския блок. Кунева се ангажира официално да подкрепи кандидатурата му в блока.

"Намирам кандидатурата му за много подходяща и зряла. Паси е човек, който е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата", заявява Меглена Кунева в профила си във Фейсбук.

Първоначално номинацията на Паси идва от структурата на ДБГ в район Витоша, но на мероприятие по повод 9 май при среща, Кунева видяла каква реакция предизвиква той у привържениците на движението.

Меглена Кунева добави, че от Реформаторския блок са предложили на ГЕРБ да имат общи кандидатури за кметове, но ГЕРБ ще участват самостоятелно на местните избори.

За да има политически профил, Реформаторският блок трябва да се яви на местните избори със свои лица, счита Кунева, а когато се гласува за ГЕРБ или за РБ, се гласува за една и съща политическа посока, десните гласове не се разпръскват, заяви вицепремиерът.

#Меглена Кунева #Соломон Паси #София #Реформатоски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници