Анализатори: Камерата на iPhone 6s ще е 12MP и с по-малки пиксели

Анализатори: Камерата на iPhone 6s ще е 12MP и с по-малки пиксели
A A+ A++ A

8-мегапикселовите камери на iPhone 6 и 6 Plus може за миг да ви подведат, че не са на нивото на това, което лидерите сред конкурентните смартфони предлагат – в Android света флагманите вече се доставят с 16MP и дори 20MP камери. Разделителната способност обаче не е единственият определящ фактор, както ще ви каже всеки фотограф, и както са показали многобройни сравнения на мобилни камери. Факт е, че камерите на iPhone редовно се нареждат на челните позиции в съпоставителните тестове, особено по отношение на снимките при ниска осветеност.

И все пак Apple изглежда имат желание да навлязат в света на двуцифрените резолюции на камерата. Слухове за това се носят от известно време, а сега Кевин Уaнг от IHS Technology, го потвърждава за пореден път, разяснявайки малко по-подробно този въпрос. Шефът на фирмата за пазарни изследвания заявява, че Apple наистина смятат да използват 12-мегапикселови камери в предстоящите iPhone 6s и 6s Plus, което ще доведе и до намаляването на размера на пикселите в сравнение с 1.5-микрона в камерата на iPhone 6.

Естествено, като се има предвид колко тънък е iPhone 6, звучи логично Apple да използват сходни размери на сензора, увеличавайки резолюцията чрез намаляване на размера на отделните пиксели и увеличаване на броя им. По-малките пиксели на теория означават по-малко уловена светлина от всеки отделен пиксел, но има много други намесени фактори, така че нямаме търпение да видим на какво ще е способна новата камера с по-висока разделителна способност на следващата генерация iPhone.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници