Албанците нямат интерес от разделяне на Македония, заяви Али Ахмети

Албанците нямат интерес от разделяне на Македония, заяви Али Ахмети
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Всички случаи на насилие и употреба на оръжие не са в интерес на албанците. Разделението на Македония също не е в интерес на албанците. Това заяви лидерът на управляващата албанска партия Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети, в интервю за македонската телевизия Alsat-M.

„В този случай и ние като албанци сме ощетени, но и Косово, и Албания, тъй като това може да се злоупотреби от недоброжелателите, които ще твърдят, че албанците искат да дестабилизират Македония“, коментира Ахмети.

Той коментира, че подобни инциденти като този в Тетово не са отсега. Пет години е продължила борбата срещу такива групи и винаги изходът е бил успешен.

„Имахме успех и това е нашата мисия – да разговаряме с тези хора и да ги убедим“, заявява Ахмети.

Според него и в този случай било разговаряно с хора от въоръжената група.

В същото време стана ясно, че вътрешният министър Гордана Янкуловска заявила в телефонен разговор с директора на спецслужбите Сашо Миялков, че с албанците може да се справи много бързо.

"Абе, право да ти кажа трябва един път завинаги да разчистим сметките с албанците", казала Янкуловска.

Янкуловска и Миялков подадоха оставка в началото на седмицата. Аудиозаписът бе разпространен от лидера на опозицията в Република Македония Зоран Заев. В друг разговор Гордана Янкуловска е казала: "За един час може да решим проблема. Това е стратегически въпрос, ама не трябва да показваме мускули".

#Али Ахмети #Ахмети #Зоран Заев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници