По-плавно видео с Microsoft Hyperlapse за Windows и Android

По-плавно видео с Microsoft Hyperlapse за Windows и Android
A A+ A++ A

През август миналата година Microsoft представи интересна технология, която можеше да направи заснетото с мобилни устройства или екшън камери видео много по-плавно чрез прилагането на специални алгоритми за стабилизация. Това стана малко преди Instagram да пусне своето едноименно приложение, което продължава да е налично само за iOS. Месеци по-късно компанията е готова да предложи технологията за крайните потребители под формата на приложения за Android, Windows Phone и Windows. Основното му отличие от предложението на Instagram е възможността за използване и на предварително заснети клипове.

Microsoft залага на софтуерни алгоритми, които анализират изображението и определят как към него да бъде приложена цифрова стабилизация, така че да стане много по-плавно. Това се различава от подхода на Instagram, който разчита на данните от жироскопа и акселерометъра за позицията на телефона в момента на заснемане. Вместо това решението на Microsoft реконструира движението на камерата в 3D пространството и допълва липсващите части чрез интерполация на пиксели. Освен това разчита на разпознаване на обекти, за да стабилизира видеото около лицата в кадър при заснемане през приложението.

Microsoft е запазила по-интересните функции за приложението Hyperlapse Pro за Windows. Отново има опция възможност за обработка на съществуващи клипове с възможност за прилагане на два режима – стандартен за по-бърза обработка и по-малко движения на камерата и разширен, който е подходящ за видео от екшън камери за получаване на по-добър резултат. На разположение е опция за контрол на скоростта на възпроизвеждане и на резолюцията. Засега приложението е налично като пробна версия, която прилага воден знак върху видеото, но очакваме по някое време да се появи и платено издание. Компанията предлага и версия на Hyperlapse, която ще позволи на разработчиците да интегрират технологията в приложенията си, а обработката да става чрез облачната услуга Azure.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници