Рендъри на Meizu MX5 демонстрират дисплей без рамка

Рендъри на Meizu MX5 демонстрират дисплей без рамка
A A+ A++ A

Ако вярваме на слухове от миналата седмица, Meizu MX5 предстои да бъде анонсиран официално на събитие за пресата на 30 юни. Очаква се да бъде с метална конструкция, за разлика от предшествениците си, и вероятно ще включва сензор за пръстови отпечатъци, вграден в централния бутон. Вероятно най-очакваната подробност около този смартфон обаче е външният му вид, тъй като до момента за него не бяха изтичали изображения с финалния дизайн. В Китай обаче бяха публикувани две рендъра (възможно е да става дума и само за концептуални снимки), за които се твърди, че представят достатъчно точно вида на следващия флагман на Meizu.

Както можете да видите от тези изображения, MX5 ще е поредният модел, който ще използва някакъв вид технология за намаляване на страничната рамка на екрана, макар че и при MX4 тя е много тънка. Панелът на дисплея е почти напълно лишен от странични ръбове, което очевидно се превръща в актуална мода в азиатските смартфони – в този аспект MX5 може да се окаже в една група със ZTE Nubia Z9 и Oppo R7 Plus. Предишни данни твърдяха, че Meizu MX5 ще използва осемядрения чипсет MediaTek MT6795 с тактова честота до 2.2 GHz, въпреки че други източници споменават като процесор Exynos 7420, идентичен с този в Galaxy S6). Моделът се очаква да включва камера с оптична стабилизация и да разчита за качествен звук на DAC Wolfson WM1840.

Междувременно в интернет се появиха снимки, за които се твърди, че показват реалния вид на MX5 и те нямат много общо с пожелателните кадри по-горе. Като цяло се забелязва дизайн, който е много  сходен с този на MX4 и включва странична метална рамка и пластмасов заден панел, който се сваля. Предният панел обаче съдържа сензор за отпечатъци, а съотношението на страните на дисплея е посочено като 16:9 вместо 16:10. Засега не е ясно дали може да се доверим и на тези изображения, но скоро ще разберем.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино