Брюксел излезе с пакет препоръки за реформите у нас

Брюксел излезе с пакет препоръки за реформите у нас
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия публикува пакет препоръки за реформи в различни сектори у нас, включително и в банковата система. Пакетът със специфични препоръки е за държавите-членки, който съдържа съвети как да се улесни създаването на нови работни места и икономически растеж, като едновременно с това държавите провеждат разумна фискална политика. Той е публикуван в Брюксел от Европейската комисия.

На България са отправени пет препоръки за периода 2015-2016 година. Първата е свързана с публичните финанси. Брюксел иска да се избегне структурното влошаване на публичните финанси през настоящата година, а през 2016 г. да постигне корекция от 0,5 % от БВП.

Сред секторите, които трябва да бъдат на вниманието на правителството, са събирането на данъците, сенчестата икономика, системата на здравеопазването, по-специално преразглеждане на ценообразуването на здравните грижи.

До декември 2015 г. трябва да извършим независим анализ на качеството на активите в цялата банкова система, препоръчва ни още Еврокомисията.

Следват изисквания да се извърши преглед на портфейлите за пенсионните фондове и застрахователния сектор.

Другите препоръки са свързани с образователната ни система и групите в българското общество, намиращи се в маргинално положение на пазара на труда, както и за намаляване на бедността в страната.

Отново се препоръчва и реформа на правната уредба на процесите за обявяване на компании в несъстоятелност.

#Европейска комисия #Брюксел #реформи #препоръки #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници