"Груевски, отивай си", скандират в Скопие

"Груевски, отивай си", скандират в Скопие
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 "Груевски, отивай си", скандираха участниците в поредния протест в центъра на Скопие. Той започна в 18 часа, както всеки път през последните дни, предаде БГНЕС.

По-рано днес Зоран Заев заяви, че най-голямата опозиционна партия ще се върне в парламента само след оставката на Груевски. "Само с неговото напускане нещата могат да се върнат в нормално русло", заяви Зоран Заев пред журналисти. Самият Заев прави днес поредната порция разкрития за злоупотребата с властта, извършвана от управлението на премиера Никола Груевски, включително за закупуването на мерцедес за 600 000 евро.

Междувременно Груевски прие да се срещне утре с водещите политически лидери в страната. Освен Груевски като ръководител на ВМРО-ДПМНЕ в срещата ще участват още и лидерите на Социалдемократическия съюз Зоран Заев, на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети и на Демократическата партия на албанците Мендух Тачи.

Под силния обществен натиск Груевски се раздели по-рано днес с най-доверените си лица в правителството - вътрешния министър Гордана Янкуловска и шефа на спецслужбите и негов братовчед Сашо Миялков. За поста вътрешен министър премиерът предложи Митко Чавков, който в момента изпълнява длъжността директор на Агенцията по обществена сигурност.


#Скопие #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници