Прокуратурата е изискала всички указания, давани от БНБ на квесторите

Прокуратурата е изискала всички указания, давани от БНБ на квесторите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е изискала в сряда всички указания, които отговорни длъжностни лица от БНБ са давали на квесторите в КТБ.

"На този етап освен информацията, която се изисква и е изискана от синдици и от Фонда за гарантиране на влоговете, от БНБ са изискани абсолютно всички указания, които всички отговорни длъжностни лица в банката, са давали на квесторите на КТБ", каза главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

"Имам предвид като общи указания за начин, по който следва да се процедира, така и указания, които са давани по конкретни въпроси – такива има", посочи главният прокурор.

Той подчерта, че разполагат с немалка част от тях. "В момента сме изискали всички, за да сме сигурни, че това, което ни е дадено е това, което е дадено като указания на квесторите. Известни са ни указанията, които са дадени по отношение на влоговете и за това кои, според становище на длъжностни лица от банката, би следвало да се третират като преференциални и кои не", обясни Цацаров.

Във вторник председателят на временната парламентарна комисията за КТБ Десислава Атанасова обяви, че от БНБ е имало серия от противоречиви указания към квесторите на КТБ.

От БНБ пък твърдят обратното и се разграничиха от квесторите на КТБ. Банката разпространи съобщение, в което заяви, че квесторите на Корпоративна търговска банка никога не са искали от БНБ, съответно БНБ никога не е издавала предписания за извършване на предоговаряне под каквато и да било форма на влогове на КТБ с нейни клиенти.

#прокуратура #указания #БНБ #квестори #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници