Македонски политик: Конфликтът в Куманово е изолиран случай, провокиран от наемници

Македонски политик: Конфликтът в Куманово е изолиран случай, провокиран от наемници
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конфликтът в Куманово е изолиран случай, провокиран от наемници. Това заяви лидерът на гражданското движение "Има иднина" в Македония Владимир Лазаревик в ефира на БНТ.

Според него напрежението в Македония е следствие от информации, с които обществото беше бомбардирано за това как се управлява страната.

“Интерес от такава ситуация има единствено правителството“, коментира Лазаревик.

Протестите на демократите, които са организирани за 17 май в Скопие, може да се превърнат в конфликт, тъй като и хората на премиера Никола Груевски готвят контрапротести, посочи още той и допълни, че сега ситуацията в Скопие е тотално объркана.

„Гражданската коалиция е много голяма и аз предвполагам, че ще излязат над 70 000 души в неделя“, посочи Лазаревик. Но обясни, че не очакват да има нови избори в Македония, но очакват Груевски да подаде оставка до края на юли.
„Груевски е изправен пред натиск, всички посланици излязоха също с остри критики към него. Лазаревик прогнозира, че Груевски ще подаде оставка до края на юни.

„Два милиона евро са изсипани, за да се инспирира конфликт, посочи той и допълни, че властта е ограбила 9 милиарда евро. Ограбват страната по организирана схема като от филма на Влади Въргала, посочи още Лазаревик.

Вярвам, че това, което стана в Куманово е изолиран случай и няма основание да прерасне в етнически конфликт. 2015 г. не е 2001 г. - разликата е огромна, посочи още гостът.

#Македония #политика #Никола Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници