Изключиха кмета на Ботевград от ГЕРБ

Изключиха кмета на Ботевград от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на кмета на Ботевград Георги Георгиев в партията.

Георгиев е подал заявление за прекратяване на членството му по собствено желание. Това се случва само ден след като председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов обяви, че кметът на Ботевград няма да бъде подкрепен от ГЕРБ на следващите местни избори.

"Днешното решение на ИК на ГЕРБ е мотивирано и от принципите на партията да не толерира и по никакъв начин да не разпъва политически чадър над когото и да е, когато са на лице сигнали за нередности или когато предстоят или текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни институции", пише в мотивите си комисията.

Името на Георгиев беше намесено в организирана схема, за която сигнализираха общински съветници от Ботевград. Става въпрос за обществена поръчка за извозване на пръст от новопостроеното депо за твърди отпадъци край града. Разстоянието между депото за отпадъци и купчината пръст в съседство е около 500 метра, но според кмета то е 10 километра.

Одит на Сметната палата потвърждава, че при строежа на депото за отпадъци фирмата-изпълнител е получавала пари за извозване на земна маса за 10 километра от площадката, а в действителност е возила пръст само на 500 метра. По този начин държавата е ощетена с над 1,3 млн.лв.

 

#кмет #Ботевград #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници