Имаме план за всички възможни рискове от Македония

Имаме план за всички възможни рискове от Македония
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова увери, че имат план за действие при всички възможни рискове във връзка с напрежението в Македония.

Съветът по национална сигурност към Министерския съвет проведе заседание за ситуацията в Македония.

"Имаме готовност във връзка с осигуряване на сигурността на границите и ограничаване на възможни миграционни вълни да вземем всички мерки. Към момента такива няма", обясни Бъчварова след заседанието и допълни, че са обсъдени всички политически рискове във връзка със ситуацията в Македония.

По думите и състоянието на границата с Македония е спокойно и няма увеличение на пътникопотока.

"Всички ние изразяваме своята тревога за случващото се в Македония, изразяваме своите съболезнования към близките на жертвите и своята загриженост към българските граждани в Македония, които са принудени да живеят с тази тежка и непредвидима към момента ситуация", каза още Бъчварова.

Външният министър Даниел Митов призова за решение на проблема през реформи, които се очакват в Македония от много време.

"Реформи трябва да се случват и без тях европейското бъдеще на Македония не изглежда близко", посочи външният министър. Той подчерта, че България е готова  да окаже всякакво съдействие и помощ на македонските институции за осъществяване на тези реформи, които и да възстановят доверието на македонските граждани към управлението.

"Македонските граждани имат правото да искат добро управление, имат правото да се борят за него и възстановяването на диалога между управляващи и опозиция е първата стъпка към един подобен сценарий. Не искаме да видим Македония в състоянието и от преди Охридските споразумения", заяви Даниел Митов.

#Румяна Бъчварова #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници