По 70 000 евро за близките на загиналите в Куманово полицаи

По 70 000 евро за близките на загиналите в Куманово полицаи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Семействата на загиналите при операцията в Куманово в събота полицаи ще получат по 70 000 евро. Най-тежко раненият полицай ще получи 40 000 евро. Четиримата други пострадали, които бяха настанени в клиниката по анестезиология и реанимация, ще получат по 35 000 евро, съобщиха от правителството в Скопие.

От администрацията на премиера Никола Груевски обявиха, че всеки, който е взел участие в акцията в Куманово ще получи награда от 10 000 евро.  Награди ще има и за полицаите от Куманово, както и за медицинските лица.

Междувременно бе съобщено, че трима от петимата водачи на терористичната група, която нападна полицията в Куманово, са хванати от органите на реда, съобщава македонският вестник ”Вечер”.

Установяването на самоличността на арестуваните все още продължава, тъй като се чака потвърждение от Косово и Албания. Повечето от тях били свързани с нападението в Гошинце, но и са били част от групата, която беше разбита в рамките на акция „Планинска буря“ в село Бродец. Вербуваните терористи били от района на Куманово. Според вестникът групата планувала да нападне и Каменния мост в Скопие.

#Куманово #Македония #терористи #полицаи #награда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници