Оставиха за постоянно в ареста Герман Костин

Оставиха за постоянно в ареста Герман Костин
A A+ A++ A

След седемчасово заседание тази нощ Софийският градски съд реши да остави в ареста за постоянно Герман Костин, заподозрян в убийствата на 5-годишния Никита и майка му Анна.

Общият обем на събраните доказателства по случая е 10 тома. След като ги разгледа, съдът реши да остави Костин в ареста, докато трае разследването, съобщава и руската агенция ТАСС.

Прокуратурата поиска постоянен арест при изтичането на 72-часовата мярка на Костин в понеделник.

Навръх рождения си ден Костин получи уверение, че му предстои тежка процедура сбългарското правосъдие по повод на двете зловещи убийства.

Резултатите от ДНК-експертизата показват наличие на неговите следи по тялото и по кърпата, в която е било увито убитото сложено в куфар дете.  "Открит е биологичен материал. Изследване на ДНК с почти 100 процента точност потвърди, че следите са оставени от заподозрения", посочи прокурорът Румяна Арнаудова.

Данните от оператора на мобилния телефон на руснака потвърждават, че се е намирал в района на Приморско, където бяха открити останките на Анна Леонтиева, и в Пасарел, където беше намерен трупът на 5-годишния Никита.

Самият Костин каза, че не помни да е бил в тези райони или да е давал телефона си на някого, защото бил пиян.

Заседанието започна около 22:00 часа. Адвокатът на Костин се запознаваше с материалите по делото близо 7 часа.

Защитникът настоява за по-лека мярка за неотклонение, като се аргументира, че отношенията между Герман Костин и убитата Анна Леонтиева не са били нищо по-различно от отношения между двама сънародници в чужда държава.




#Герман Костин #Анна Леонтиева #Никита #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници