Владимир Писанчев заема поста на Иван Драшков

Владимир Писанчев заема поста на Иван Драшков
Оставката на Драшков (на снимката) беше приета от кабинета „Борисов“ успоредно с тези на министрите на икономиката и здравеопазването Трайчо Трайков и Стефан Константинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Писанчев ще бъде избран за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) на правителственото заседание в сряда.

Роденият през 1963 г. Писанчев е в системата на МВР е от 1992 г., като е преминал през различни длъжности. Последната заемана от него длъжност е директор на дирекция „Сигурност“ на ДАНС, на която е назначен през 2009 г., предаде БГНЕС.

Владимир Писанчев ще заеме мястото на подалия оставка бивш зам.-председател на ДАНС Иван Драшков.

Оставката на Драшков беше приета от кабинета „Борисов“ успоредно с тези на министрите на икономиката и здравеопазването Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

Бившият шеф в ДАНС обаче отрече между събитията да има връзка и обясни, че „27 години в системата на сигурността са достатъчни“.

Драшков отново бе назначен на работа на зам.-председателския пост в агенцията в средата на декември 2009 г., след като бе освободен от поста през 2008 г. по време на ръководството на Петко Сертов с предложение от тогавашния премиер Сергей Станишев.

Иван Драшков обжалва освобождаването си и спечели делото в съда.

Той е и един от 153-мата служители на агенцията, които са били агенти на ДС.

#Петко Сертов #Сергей Станишев #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #ДАНС #Иван Драшков #Владимир Писанчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници