Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, смята Джамбазки

Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, смята Джамбазки
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия и Сърбия пазят Никола Груевски. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на Нова телевизия.

„Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират”, уточни той.

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея”. Той допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуация в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.”, смята Джамбазки.

Според него има едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

На 9 май в Куманово група терористи атакува един от кварталите на града. Няколко души загубиха живота си и десетки бяха ранени. Терористите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

#Ангел Джамбазки #Македония #Куманово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници