TP-LINK M7350 поддържа 4G LTE мрежи и има двубандови Wi-Fi възможности

TP-LINK M7350 поддържа 4G LTE мрежи и има двубандови Wi-Fi възможности
A A+ A++ A

Мрежите от четвърто поколение вече правят плахи стъпки и в България, макар че в момента за крайни клиенти е достъпна само тази на “Макс” и то в избрани градове и курорти. През идните месеци (и вероятно години) очакваме своите 4G LTE мрежи да пуснат и големите ни мобилни оператори (мрежата на “Мтел” вече се ползва от определени бизнес клиенти), което ще осигури повече избор и ще обхване по-голяма част от страната ни. Докато това се случи нека се възползваме максимално от наличните предложения и един от начините е да споделим 4G LTE мрежата с максимален брой от устройствата, които използваме ежедневно. 

Това е основната специалност и на мобилния рутер TP-LINK M7350, който прави споделянето на бързата мобилна връзка пределно лесно. Устройството поддържа LTE Cat4 мрежи, което означава, че може да осигури максимална скорост на изтегляне на данни до 150Mbps и до 50Mbps на изпращане, но няма проблем и да работи с наличните HSPA+ мрежи. Във втория случай максималните скорости на трансфер са 42 Mbps при изтегляне и 7,2 Mbps при изпращане на данни. Малката джаджа може са сподели бързата връзка към до 15 устройства едновременно, така че може лесно да осигурите връзка и на своите приятели.

Конфигурирането е пределно лесно – просто поставяте SIM картата, настройките се въвеждат автоматично и за секунди всичко е готово за работа. За достъп до всички настройки се ползва обичайния начин с достъп през http://192.168.0.1, като за мобилни устройства има специално оптимизиран интерфейс. Бързият достъп до информация за връзката и свързаните устройства става през 1.4” OLED дисплей, който показва данни за типа на мрежата, която се използва в момента (4G/3G/2G), наличието на входящи съобщения, генерирания трафик, състоянието на батерията и др. С него се прави и управлението на различни от параметрите на работа – например избор на типа мрежа, активиране на роуминга на данни, показване на името на мрежата и на паролата за достъп и селекция на честотата на създадената 300Mbps Wi-Fi мрежа – устройството поддържа работа при 2,4GHz и 5GHz.

Батерията е с капацитет 2550mAh и според данни на производителя осигурява до 10 часа работа при пълна мощност, но както може да се предположи действителното време на работа е по-малко, а презареждането й става не само чрез включеното в комплекта зарядно, но и през micro USB порта от лаптоп или външна батерия. Друга особеност на TP-LINK M7350 е наличието на micro SD слот, който поддържа карти с обем до 32GB – това е лесен начин за споделяне на  файлове към всички устройства в мрежата чрез samba приложения като ES File Explorer за Android и FileExplore за iOS. С размери 106 х 66 х 16 мм и тегло 126 грама TP-LINK M7350 е достатъчно компактен, за да намери лесно място във всяка чанта, раница и дори джоб, а ползите от него са очевидни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници